بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Hanedan-ı Abraham

Adem peygamberden Nuh peygambere, Nuh peygamberden İbrahim peygamber ve hanedanının soy ağacının bilinmediği ve bu konu da eksiklik olduğunu görünce bunları toplamak istedim. Musa, İsa ve Muhammed peygambere uzanan uzun bir secere var.

Adem Havva ile birlikte oldu. Üç erkek evlatları oldu. İsimlerine Kayin, Evel ve Seth dedi.

Kayin Evel'i öldürdü ve Adem'den uzaklaşıp kaçtı. Kayin'den Enoh, Enoh'tan İrad, İrad'dan Mehuyael, Mehuyael'den Metuşael, Metuşael'den Lameh oldu.

Lameh Adah ile evlendi. Adah Lameh'e iki evlat verdi. İsimleri Yaval ve Yuval oldu. Lameh Tsillah ile evlendi ve Tsillah iki çocuk doğurdu. İsimleri Tuval-Kayin, Naamah oldu.

Seth'den Enoş, Enoş'tan Kenan, Kenan'dan Mahalalel, Mahalalel'den Yared, Yared'den Enoh, Enoh'tan Metuselah, Metuselah'tan Lameh, Lameh'ten Nuh oldu.

Nuh üç erkek evlat edindi. İsimlerini Sam, Ham ve Yafes koydu.

Nuh'un oğlu Ham'ın dört çocuğu oldu. İsimlerini Kuş, Misrayim, Put, Kenan koydu.

Kenan'dan Sidon oldu.

Kuş'un altı çocuğu oldu. İsimlerini Seva, Havila, Savta, Raama, Sevteka, Nimrod koydu.

Raama'dan Şeva ve Dedan oldu.

Ham, Afrika bölgesine yerleşmiş, Mısırlıların ve diğer afrika halklarının atası olmuştur.

Nuh'un oğlu Yafes'in 7 çocuğu oldu. İsimlerini Gomer, Magog, Meday, Yavan, Tuval, Meşek, Tiras koydu.

Gomer'in üç çocuğu oldu. İsimlerini Aşkenaz, Rifat, Togarma koydu.

Yavan'ın dört çocuğu oldu. İsimlerine Elişa, Tarşiş, Kitim, Dodanim dedi.

Yafes; Macarların, İranlıların, Yunanların, İtalyanların, İspanyolların, Ermenilerin ve Türklerin atası oldu.

Nuh'un oğlu Sam 5 evlat edindi. İsimlerini Elam, Asur, Arpakşat, Lud, Aram koydu.

Aram'ın dört çocuğu oldu. İsimlerini Uz, Hul, Geter, Meşeh koydu.

Arpakşat'dan Şelah oldu.

Şelah iki evlat edindi.İsimleri Ever ve Hacer oldu.

Ever iki evlat edindi. İsimlerini Peleg ve Yoktan koydu.

Yoktan'ın 13 çocuğu oldu. İsimlerini Almodat, Eval, Şelef, Avimael, Hasarmavet, Şeva, Yerah, Ofir, Hadoram, Havila, Uzal, Yovav, Dikla koydu.

Peleg'den Reu, Reu'dan Seruk, Seruk'tan Nahor, Nahor'dan Terah oldu.

Halk Terah'a Azer dedi.

Azer Amathlaah ile evlendi, üç çocuğu oldu. İsimlerini Nahor, Haran, Abraham koydu.

Allah, Abraham ismini beğenmedi ve onun ismini İbrahim koydu.

Haran 4 çocuk edindi. İsimlerine Milka, Yiska, Lut, Sara dedi.

Nahor Reuma ile evlendi. Reuma, Nahor'a dört evlat verdi. İsimlerine Teva, Tahaş, Gaham, Maaha dedi. Nahor Milka ile de evlendi. Milka, Nahor'a 8 çocuk doğurdu. İsimlerine Uz, Buz, Kemuel, Kesed, Hazo, Pildaş, Yidlaf, Betuel dedi.

Kemuel'den Aram oldu.

Betuel'den Rebeka ve Lavan oldu.

Nuh'un oğlu Sam Arapların ve Yahudilerin atası oldu.

İbrahim kardeşi Haran'ın kızı Sara'yı kendisine eş olarak aldı. Sara kısırdı ve İbrahim'de soyunu devam ettirecek bir erkek çocuk istiyordu. Sara çocuk doğurmaktan ümidini kesince hizmetçisi Hacer'i İbrahime hediye etti. İbrahim Hacer'den bir erkek evlat edindi adını İsmail koydu. İbrahim daha sonra Ketura ile birlikte oldu ve bir çok erkek evlat edindi. İsimlerini; Midyan, Zimran, Yişbak, Şua, Medan koydu. Sara'da İbrahim'e bir erkek evlat doğurdu ve adını İshak koydu. İshak doğunca, İbrahim diğer çocuklarını kendinden uzaklaştırdı. İsmail'i doğuya götürdü, diğer çocuklarını da batıya götürdü, İshak'ı da Kenan'da yanında tuttu.

İsmail evlilik çağına gelince annesi Hacer ona kendi memleketinden bir kadın aldı. İsmail'in 12 erkek çocuğu oldu. İsimlerine Nebeioth, Hadad, Adbeel, Jetur, Dumah, Tema, Kedar, Naphish, Mishma, Massa, Mibsam, Kademah dedi. İsmail'in birde kızı oldu adını Basemath koydu.

Yokşan evlendi ve iki çocuk edindi. İsimlerini Şeva ve Dedan koydu.

Midyan evlendi ve beş çocuk edindi. İsimlerini Efa, Efer, Hanok, Avida, Eldaa koydu.

İshak evlilik çağına gelince İbrahim, Betuel'in kızı Rebeka'yı İshak'a eş aldı. Rebeka İshak'a ikiz doğurdu. Büyüğe Esav, küçüğüne Yakub dedi.


İbrahim ölünce İshak haberci gönderdi ve ağabeyi İsmail ile birlikte babalarını Kenan ilinde gömdüler. İsmail kendi krallığına döndü, İshak ise İbrahim'in mülklerine hükümdar oldu.

Esav evlenme çağına gelince İshak ona, ağabeyi İsmail'in kızı Basemath'ı eş olarak aldı. Bir erkek evlat edindi, adına Eliphaz dedi.

Yakub'da dayısının kızı Rahel'e aşık oldu. Rahel ve ablası Lea ile evlendi. Lea Yakub'a 6 erkek evlat doğurdu. İsimlerine Reuben, Şimon, Levi, Yehuda, İssakar, Zebulun dedi. Birde kız doğurdu. Kızına Dina adını verdi.
Rahel hizmetçisi Bila'yı Yakub'a hediye etti. Bila Yakub'a iki erkek doğurdu. İsimlerine Dan ve Naftali dedi.
Lea hizmetçisi Zilpa'yı Yakub'a hediye etti. Zilpa Yakub'a iki erkek doğurdu. İsimlerine Gad ve Aşer dedi.
Yakub, Rahel'den de iki erkek evlat edindi. Büyüğe Yosef, küçüğe Benyamin dedi.

Allah Yakub'un ismini beğenmedi ve ona İsrail dedi.

İsrail'in oğlu Reuben evlendi ve dört evlat edindi. İsimlerine Enoh, Palu, Hetsron, Karmi dedi. Palu evlendi ve bir evlat edindi. Adına Eliav dedi. Eliav evlendi ve üç evlat edindi adlarına Nemuel, Datan, Aviram dedi. Karmi'de evlendi ve bir evlat edindi. Adına Ahar dedi.

İsrail'in oğlu Dan evlendi, bir evlat edindi, adına Huşim dedi.

İsrail'in oğlu Naftali evlendi, dört evlat edindi. İsimlerine Yahtseel, Guni, Yetser, Şilem dedi.

İsrail'in oğlu Şimon evlendi, altı evlat edindi. İsimlerine Yemuel, Yamin, Ohad, Yakin, Sohar, Şaul dedi.

İsrail'in oğlu İssakar evlendi, dört çocuk edindi. İsimlerine Tola, Puva, Yov, Şimron dedi. Tola evlendi, altı evlat edindi. İsimlerine Uzi, Refaya, Yeriel, Yahmay, Yivsam, Şemuel dedi. Uzi'den İzrahiya oldu. İzrahiya evlendi, dört çocuk edindi. İsimlerine Mihael, Ovadya, Yoel, Işiya dedi.

İsrail'in oğlu Zevulun evlendi, üç çocuk edindi. İsimlerine Sered, Elon, Yahleel dedi. Elon'dan Eliyav oldu.

İsrail'in oğlu Benyamin evlendi ve üç evlat edin. İsimlerine Bela, Beker, Yadiael dedi. Bela evlendi ve beş çocuk edindi. İsimlerine Etsbon, Uzzi, Uziyel, Yerimot, Iyri dedi. Beker evlendi ve 9 evlat edindi. İsimlerine Zemira, Yoaş, Eliezer, Elyoenay, Omri, Yeremot, Aviya, Anatot, Alemet dedi. Yadiael'den Bilhan oldu. Bilhan evlendi ve yedi evlat edindi. İsimlerine Yeuş, Benyamin, Ehud, Kenaana, Zetan, Tarşiş, Ahişahar dedi.

İsrail'in oğlu Gad evlendi ve yedi evlat edindi. İsimlerine Sifyon, Hagi, Suni, Etsbon, Eri, Arodi, Areli dedi.

İsrail'in oğlu Aşer evlendi ve beş evlat edindi. İsimlerine Yimna, Yisva, Yisvi, Serah, Beriya dedi. Serah evlendi ve iki çocuk edindi. İsimlerine Yeter ve Ulla dedi. Ulla evlendi ve üç çocuk edindi. İsimlerine Arah, Haniel, Reziya dedi. Yeter'den Yefuna, Yefuna'dan Kalev oldu. Kalev evlendi ve üç çocuk edindi. İsimlerine Iru, Naam, Elah dedi. Elah'tan Kenaz oldu. Beriya evlendi ve iki çocuk edindi. İsimlerine Hever, Malhiel dedi. Malhiel'den Birzavit oldu. Hevel evlendi ve beş evlat edindi. İsimlerine Yaflet, Şomer, Hotam, Helem, Şua dedi. Yaflet evlendi ve üç çocuk edindi. İsimlerine Pasah, Aşvat, Bimhal dedi. Şomer evlendi ve dört çocuk edindi. İsimlerine Ahi, Rohga, Huba, Aram dedi. Helem evlendi ve dört çocuk edindi. İsimlerine Zofla, İmna, Şeleş, Amal dedi. Zofla evlendi ve 11 evlat edindi. İsimlerine Şua, Harnefer, Şual, Beri, İmra, Bezer, Hod, Şama, Şilşa, İtran, Beera dedi. İtran evlendi ve üç çocuk edindi. İsimlerine Yefuna, Pispa, Ara dedi.

İsrail'in oğlu Yosef, Mısırlı Potipherah'ın kızı Asenath ile evlendi. İki erkek evlat edindi. Birine Efrayim, diğerine Manaşşe dedi. Efrayim evlendi ve 5 çocuk edindi. İsimlerine Shuthelah, Elead, Beker, Tahan, Ezer dedi. Manaşşe evlendi ve iki evlat edindi. İsimlerine Machir, Asriel dedi.

İsrail'in oğlu Levi evlendi ve dört çocuk edindi. İsimlerine Gereşon, Yoheved, Kehat, Merari dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © asakirullah.com - Hakkımızda - İletişim | Powered by Blogger

Tüm hakları saklıdır!